Friday, October 28, 2011

ARCH ENEMY: Angela Gossow & Arch Enemy featured in Swedish "KOBRA" TV show



Swedish death metal warriors ARCH ENEMY are featured in a ANGELA GOSSOW offers growling techniqes.
FROM ARCH ENEMY:

Angela Gossow was recently interviewed about growling techniques and her early influences by National Swedish SVT2 for a program about the human voice. The episode also features an interview with Diamanda Galás, an American avant-garde composer, vocalist, pianist, organist, performance artist and painter.

The "KOBRA" episode will air on national Swedish TV channel SVT2 on Tuesday November 15th at 9:30PM. The episode will also be available streaming at SVT Play (free live tv online) at http://svtplay.se/


Arch Enemy kick off their first headline tour of Sweden in over five years on November 8th:

"SWEDISH KHAOS 2011"

ARCHENEMY+ special guests: Engel + local support band
08.11.2011 - Folkets Park - Huskvarna, Sweden | BUY TICKETS NOW!
09.11.2011 - Tyrol - Stockholm, Sweden | BUY TICKETS NOW!
11.11.2011 - Mejeriet - Lund, Sweden | BUY TICKETS NOW!
12.11.2011 - Trädgår'n - Göteborg, Sweden | BUY TICKETS NOW!




Swedish press release from "SVT2" below:


SVT2 tisdag 15 november 2011 kl 21:30: Kobra


Del 8 av 13:


Growl, opera och Idol – Kobra om rösttrender.



Under hösten har vi överösts av tv-program där vanligt folk får chansen att sjunga ut, bedömas och tävla med sina röster. I TV3 heter programmet ”True Talent”, i TV4 har vi ”Idol” med sin beryktade jury. Snart kommer fler program – ”The Voice” i TV4. Sedan länge har proffsen fått sjunga och tävla i allt från ”Så skall det låta” till ”Melodifestivalen”. Varför sjunger Sverige så in i Norden, och varför tycker vi så mycket om att se på folk som sjunger - till och med när dom inte sjunger så bra? Vi pratar med Idoljuryns fruktade Alexander Bard samt med Tommy Körberg och Danny Saucedo som är coacher i True Talent.



Growling är en extrem form av strupsång som stammar ur death metal. Angela Gossow från det svenska bandet Arch Enemy är en av de få kvinnliga growlarna i världen. Kobra får en crash course i konsten att skrika utan att få ont i halsen.



Kristofer Lundström möter grekisk-amerikanska avantgardesångerskan, kompositören och pianisten Diamanda Galás, vars fantastiska röst sträcker sig över tre och en halv oktaver. Den allt annat än publikfriande röstkonstnären började som barn med att ackompanjera sin pappas gospelkör. Han ville inte att hon skulle sjunga, eftersom han ansåg att få som sjunger kan något om musik och sångerskor i själva verket är prostituerade. Men Diamanda gick sin helt egen väg och frammanar nu såväl vackra som fasansfulla ljud med sin stämma, men hon betonar att det krävs stark teknik och stor styrka för att kunna låta som hon gör.



Redaktör: Ika Johannesson

Programledare: Kristofer Lundström.

Projektledare: Henrik Stockare


Thanks-Stay Metal, Stay Brutal-\m/ -l-